V kraji opravili tri poškodené mosty

20.09.2011 Celý región

Prešov (TASR) - V Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) sú k dnešnému dňu zrealizované opravy troch poškodených mostov v okresoch Kežmarok, Vranov nad Topľou a Medzilaborce. Rekonštrukciu ďalšieho mostného objektu v okrese Sabinov by mal ukončiť dodávateľ stavebných prác v novembri tohto roka.
Podľa slov hovorkyne PSK Veroniky Fitzekovej modernizáciu týchto cestných stavieb umožnila implementácia projektu Rekonštrukcia mostov na cestách II. a III. triedy - 1. etapa. \"V rámci tohto projektu Prešovský samosprávny kraj zrekonštruuje na svojom území celkom štyri mosty v hodnote viac ako dva milióny eur,\" spresnila hovorkyňa.
Po moste na ceste číslo III/5424 v úseku Zálesie - Spišská Stará Ves v okrese Kežmarok nepremávali motorové vozidlá pre jeho havarijný stav dva roky. \"Doprava bola presmerovaná na miestnu komunikáciu, čím trpeli obyvatelia obce Matiašovce. Jeho oprava stála 440.000 eur,\" priblížila hovorkyňa. Ako dodala, náklady na obnovu ďalších dvoch mostov, a to v úseku Mičakovce - Hanušovce v okrese Vranov nad Topľou a Krásny Brod - Medzilaborce dosiahli 710.000 eur a 425.000 eur.
\"Okrem troch spomínaných mostov prebiehajú v súčasnosti ešte práce na mostnom objekte na ceste číslo III/5334 v úseku Bajerovce – Šarišské Dravce v Sabinovskom okrese. Ten by mal byť ukončený do konca novembra v rozpočtovom náklade 460.000 eur,\" doplnila Fitzeková.
Ako informoval riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák, v rámci zrealizovaných stavieb pôjde v týchto dňoch \"o technické prevzatie mostov od zhotoviteľov. Teraz nasleduje ich preskúšanie podľa platnej legislatívy. Kolaudačný proces, prípadne predčasné užívanie mostov, riadi príslušný cestný správny orgán\".
Fitzeková objasnila, že PSK spravuje spolu 2438 kilometrov ciest II. a III. triedy a 1245 mostov. \"Od roku 2004, kedy regionálne komunikácie prevzal do svojej správy, investoval do ich modernizácie vyše 70 miliónov eur,\" uzavrela hovorkyňa.
 

Vyberte región

mark